E-mesterskap

Submitted by
Anonym (ikke bekreftet)
Publisert
26. april 2021
Image

Det Europeiske Taekwon-Do Forbundet (AETF) arrangerer et åpent e-mesterskap, med over 900 deltagere!

Det skal konkurreres i mønster, lagmønster og tradisjonell sparring. Som ved vanlige mesterskap følger man et cup-system, hvor vinneren går videre i konkurransen, og taperen er ute. Deltagerne spiller inn videoer av mønstrene/programmet i tradisjonell sparring, som dommere fra de ulike deltagernasjonene bedømmer. 

Den største forskjellen på dette mesterskapet, og E-mesterskapet som ble arrangert i høst, er at alle mønstrene for hver runde skal spilles inn og leveres før dommerne starter bedømmingen. Det vil si at utøverne spiller inn f.eks. "Round of 16", kvartfinale, semifinale og finale, uten å vite om de vinner eller taper første kamp. Dette er gjort av smittevernshensyn, for å begrense besøkene til treningshaller. 

Alle deltagerne har nå fått vite hvilke mønster de skal gå i hvilken runde, og har fram til søndag 2. mai på å filme og laste opp. Deretter begynner dømmingen, og vi kan se videoene fra de kampene som er aktive. 

 

Norge er det landet som har flest deltagere i E-mesterskapet, hele 133 stk. Vi har snakket med Torfinn Katla Opedal, 2. Dan fra Tønsberg Taekwon-Do klubb. Han er blind og sitter i rullestol, og skal delta i "Adapted Category" sammen med sju andre deltagere fra Canada, Tyskland, Irland og Polen. Dette er første gangen noen fra NTN deltar i et internasjonalt stevne som parautøver. 

Hva er dine første tanker rundt å delta i et E-mesterskap?
Å delta i et E-mesterskap blir spennende. Jeg synes det er litt skummelt å skulle filme og opplaste det jeg gjør. Da kan folk se og bedømme det, men tilbakemeldingene jeg har fått fra NTN og venner er så langt positivt. Så jeg tenker det blir bra!

Har du satt deg et mål for deltagelsen?
Det jeg tenker er det viktigste, og derfor målet mitt for mesterskapet, er å bare gjennomføre og våge å delta. Jeg håper på å vise et godt mønster og at nesten alt er mulig. Jeg ønsker å utvide Wheelkwon-Do til hele verden.

Når koronapandemien er over, kan du tenke deg å delta i konkurranser live?
Det å delta live er enda skumlere enn å delta i E-mesterskapet. Da blir det enda mer press, men ved hjelp og støtte fra folk som nå, er det faktisk en mulighet at jeg kan delta live også. Fordelen med det er å møte andre utøvere og dommere, fra hele Europa! Taekwon-Do miljøet er fantastisk og det vil kanskje spre Taekwon-Do for alle, enda mer.

 

Torfinn Katla Opedal, 2. Dan fra Tønsberg Taekwon-Do klubb, skal delta i E-mesterskapet. 

 

Dersom du ønsker å følge med på de norske utøverne, kan man gjøre det på følgende måter: 

Alt. 1: Gå inn på Sportdata: AETF European Taekwon-Do Open E-Tournament 2021. Trykk på "Open Matches" på menylinjen under overskriften. Når dømmingen er i gang vil man få muligheten til å velge hvilken klasse man vil se på. Her inne kan man kun se de kampene som er aktive, ikke tidligere runder i mesterskapet. 
Alt. 2: Gå inn på Sportdata: AETF European Taekwon-Do Open E-Tournament 2021. Trykk på "Draws" på menylinjen under overskriften. Velg den klassen du vil se på, og trykk på navnet til utøveren du ønsker å se. Her kan man se videoer fra tidligere runder, og ikke bare de som er aktive. 

Her kan du se alle påmeldte til E-mesterskapet, og søke på navn, klubb, land og klasse: Deltagere E-mesterskap

 

Vi ønsker Torfinn, og alle andre fra Norge, lykke til i E-mesterskapet!